Buat pembaca budiman...

Coretan kami bukan sekadar untuk dipandang tetapi difikirkan.. Kami sekadar menegur cuma.. Jika ada yang terluka maka ampun dipinta..

Friday, January 4, 2008

Blog yang Suram...

Walaupun skop blog ini adalah kecil dan kurang mendapat perhatian tapi blog ini sekurang-kurangnya ada pembaca setia dan paling kurang pun ada tempat untuk juak-juak penulis menegur apa yang patut terhadap budak-budak M dan ketua budak-budak M. Maka ada yang menghantar komen supaya blog ini diupdate. dah masuk 2008 katanya..

Kami sebenarnya sekarang ini agak terlalu sukar untuk berada di atas talian. Ini kerana kami baru sahaja dinaikkan pangkat Turus 3 dan akan menjangkau Turus satu dalam masa dua hingga tiga tahun lagi. Ini menyebabkan kami sentiasa sibuk dan menyibuk disana-sini sehinggakan tidak dapat menikmati ASTRO di dalam bilik yang bilnya dibayar oleh duit rakyat. Kami juga sebenarnya sibuk untuk membuat lawatan ke luar negara bagi menghabiskan sisa-sisa peruntukan 2007. Ini kerana bagi memastikan organisasi dibawah seliaan kami nampak gemilang dimata para big bos kami walaupun itu hanyalah kosmetik sahaja. Itu pun sebenarnya program luar negara tiada apa-apa yang bermenafaat tetapi oleh kerana duit pembayar cukai masih berbaki maka kami createlah apa-apa program. Pandai sungguh kami.

Walaupun kami telah Turus 3 tetapi kerja kami masih sama. mungkin skop berbeza tetapi cara masih sama.... macam dulu-dulu, jika kami diarahkan untuk menyediakan kertas kerja atau apa-apa dokumen, maka tugas kami hanya meminta organisasi berkaitan membuatnya untuk kami. Setelah kami terima bahan tersebut kami hanya tukar nama dan organisasi kami. Nampaklah macam kami yang membuatnya.. cerdik sungguh kami..biarlah orang yang menyediakannya bergaduh dengan anak bini kerana tidur di pejabat tetapi "who cares????" Yang penting kami yang dapt nama..

Kami harap budak-budak M daripada 41 sehinggalah JUSA A janganlah tiru kami. Kalu nak buat pun tunggulah jadi macam kami ni... TURUS 3... hahaha...

No comments: